Close

World Theatre Day for Children and Young People

Kampanje: Take a child to the theatre today!

20. mars er ASSITEJ World Theatre Day for Children and Young People. Dagen skal bidra til å synliggjøre betydningen av scenekunst for barn og unge og skape oppmerksomhet om barns rett til gode scenekunstopplevelser som er relevante for dem.

Dagen er et ASSITEJ-initiativ og ble innstiftet i Texas i år 2000. Dagen markeres på ulikt vis over hele verden. Fra ASSITEJ International lanseres kampanjen Take a child to the theatre today! hvert år til denne dagen, og de oppfordrer alle nasjonale sentre, medlemmer og andre som arbeider med scenekunst for barn og unge til å markere dagen på ulike måter. Det er utarbeidet en tool-kit, der man kan laste ned logo og få inspirasjon til ulike markeringer.

Hilsning fra Malala!
Årets World Day Messages er fra nobelprisvinner Malala Yousafzai, UNESCO Artist for Peace Guila Clara Kessous og ASSITEJ-president Yvette Hardie. Du kan lese hilsningene her. Les mer om World Day for Theatre of Children og kampanjens tool kit, og last ned logo.

ASSITEJ Norge markerer dagen med å være tilstede på Teaterfaglig treff i Tromsø og programlansering for ASSITEJ-festivalen 2015.

Vi oppfordrer alle som arbeider med scenekunst for barn og unge til å markere 20. mars! Send en mail til info@assitej.no og fortell om hvordan DU markerer dagen.

logo_WTDassitej3