Close

Archive for: Bilde

Lansering: Gullrekka i norsk barnedramatikk

Lansering: Gullrekka i norsk barnedramatikk

Thorbjørn Egner, Anne-Cath. Vestly og Alf Prøysen er de tre store innen norsk barnelitteratur. Alle tre skrev scenedramatikk, og alle startet sin litterære karriere gjennom teater og framføringskunst. Det gjorde at de senere mestret radiomediet og fornyet norsk barnelitteratur.

Nå utgir Vidarforlaget Egners, Vestlys og Prøysens viktigste skuespill i fem bind. Redaktør for de fem nye bindene i serien Dramatikk for barn – teatrets sjel er doktor i teatervitenskap Anne Helgesen.

Thorbjørn Egner er representert med Folk og røvere i Kardemomme by, Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen, Karius og Baktus, Musikantene kommer til byen, og med små enaktere fra lesebøkene hans. Anne-Cath Vestlys skuespill viser et eksperimenterende teatermenneske som har vært ukjent til nå: Huset i skogen, Ut av trolldommen, Nyfødt Andersen og Heksen Innmaria og Frankogfri. Alf Prøysen er representert med enaktere han skrev for barnesiden Klimpre-Klonken, men ekstra spennende er det at originalmanuskriptet fra hans svenske fjernsynsserie om Teskjekjerringa publiseres for første gang.

Velkommen til lansering:
GULLREKKA I NORSK BARNELITTERATUR: I begynnelsen var teatret 
Onsdag 24. januar kl. 16.30, Store auditorium, 1. etasje i Nasjonalbiblioteket
Henrik Ibsens gate 110, (Solli Plass, Oslo)

Se hele programmet her!