Close

SceSam-verksted: klovnen i scenekunst for barn

Foto: Eirik Brenne Torsethaugen

Påmeldingsfrist 7. desember: På denne fjerde SceSam-mesterklassen får deltakerne utforske klovnens kompromissløse, ærlige rolle og undersøke hvordan klovnen sårbarhet kan skape samspill med et ungt publikum nettopp ved å la noe stå på spill i utøvelsen.

Hvordan kan man som scenekunstner gi slipp på kontrollen over et publikum og oppnå en gjensidig påvirkning mens scenekunsten skapes og pågår?

Katja Brita Lindeberg søker gjennom prosjektene sine å utfordre samfunnskonstruksjoner, normer og tabuer gjennom et lekent scenespråk i skjæringspunktet mellom latteren og alvoret.
Lindebergs forestillinger er ofte interaktive, med et direkte samspill mellom publikum og skuespiller.

PRAKTISK INFORMASJON
Mesterklassen har plass til 12 personer
Tid/Sted: 11.12.2017 fra 1000-1600/Hvelvet på Sentralen, Øvre Slottsgate 3
Påmeldingsfrist: 07.12.2017

Priser (inkl. ikke lunsj)
Medlemmer i ASSITEJ Norge/Norsk Skuespillersenter/Scenekunst Sør og studenter: 350,-
Ikke-medlemmer: 500,-

Bekreftet deltakelse inkluderer 1 stk. fribillett til Katja Brita Lindebergs forestilling «Om bare Rosa kunne trylle» på Sentralen lørdag 9. desember kl. 1200 eller 1400. Send mail med kopi av SceSam-billett til teaterlordagung@assitej.no.

NB: Mesterklassen er kun for profesjonelle scenekunstnere. Etter at du har meldt deg på, send din CV til info@assitej.no. Ikke kvalifiserte deltakere vil få refundert påmeldingsavgiften.

 

KATJA BRITA LINDEBERG
Katja Brita Lindeberg er kunstnerisk leder for Katja Brita Lindeberg Produksjoner. Hun studerte hos den kanadiske klovnepedagogen Sue Morrison før hun tok sin mastergrad i fysisk komedie ved Stockholm Dramatiska högskola i 2011. Under studiene var hennes hovedprosjekt å se på klovnen i et kjønnsperspektiv. Katja Brita Lindeberg Produksjoner har produsert forestillingene Klinsj (2011), Julie + Romeo (2013) og Om bare Lyseblå kunne bli superhelt (2015) i co-produksjon med Teaterhuset Avant Garden og Om bare Rosa kunne trylle (2011) som har vært turnert omfattende gjennom Den kulturelle skolesekken. Med disse prosjektene har Katja etablert seg som en av de ledende scenekunstnerne i Norge innenfor teaterklovn. Hun får også oppmerksomhet internasjonalt for sin moderne klovneform som blander klovnemetodikk, teater- og performanceelementer. Katja ble tildelt Statens kunstnerstipend for perioden 2013 – 2015 og var i 2016 Fylkeskunstner i Sør Trøndelag fylke.
Katja jobber også som sykehusklovn ved St Olavs Hospital i Trondheim, som teaterpedagog og frilansende skuespiller og regissør.

Om SceSam-mesterklasser
SceSam er et kunstnerisk forskningsprosjekt som i perioden 2012-2016 har undersøkt interaktivitet som kunstnerisk strategi i scenekunstprosjekter for barn. Prosjektet har samlet og produsert en unik kunnskap i feltet (scene)kunst for barn, og denne kunnskapen er formidlet i boken «Deltakelse og interaktivitet i scenekunst for barn» av Lise Hovik og Lisa Nagel (2017). Boken tematiserer ulike kunstneriske metoder og strategier for å involvere barna i scenekunsten, og vi har invitert inn aktuelle scenekunstnere som bidragsytere i boken. Her beskriver de sin kunstneriske metode for å involvere barna i kunsten.

Gjennom SceSams mesterklasser får du anledning til å møte de ulike scenekunstnere i en praktisk fordypning og få innblikk i deres kunstneriske metode.

Mesterklassene er et samarbeid mellom SceSam – interaktive dramaturgier i scenekunst for barnASSITEJ NorgeNorsk Skuespillersenter og @SentralenUng og skal finne sted på Sentralen i Oslo i perioden 2017-2018. Mesterklassene er tilrettelagt for scenekunstnere som vil ha en fordypning og inngang til interaktivitet i scenekunst for barn.