Close

SceSam Mesterklasse: Nils Petter Mørland – Improvisasjon for barn

Etter å ha stått bak de svært populære, improviserte forestillingene «Lekene slår tilbake!», «Ønskedrøm» og «De 20 beste minuttene i ditt liv» for barn de siste årene vil Nils Petter Mørland dele erfaringer og praktiske øvelser. Han skal fokusere på samhandling med barn, inkludering av barns innspill og hvordan improvisere for barn uten at man må «gjøre seg til».

Gjennom praktiske øvelser og eksempler skal deltakerne utforske hvordan grunnleggende improvisasjonskunnskaper kan skape en direkte og god dialog med barn som publikummere. Spesifikke grep som brukes i flere av de improviserte forestillingene for barn som Mørland har laget, blir også undersøkt.

Hvorfor og hvordan inkluderes barn og hva kan de bidra med?

Mesterklassen har plass til 12 personer.
Påmeldingsfrist: 31.05.2017

Priser (inkl. ikke lunsj)
Medlemmer i ASSITEJ: 350,-
Ikke-medlemmer: 500,-

Kjøp billett til mesterklassen her.

Nils Petter Mørland er utdannet dramapedagog fra Høgskolen i Oslo. Han bor i Oslo er 37 år gammel. En rolig og religiøs oppvekst i Lillesand har ført til en rotete karriere som skuespiller, manusforfatter, musiker og regissør. Tidlig på 2000-tallet var han en del av improgruppa Samvirkelaget og siden har han vært en del av Teater Liksom, Isenkramteatret, Teater NIE og til sist nå som kunstnerisk leder på Det Andre Teatret. Mørland tiltrådte nylig som teatersjef for Brageteatret – regionteatret i Buskerud.

Om SceSam-mesterklasser
SceSam er et kunstnerisk forskningsprosjekt som i perioden 2012-2016 har undersøkt interaktivitet som kunstnerisk strategi i scenekunstprosjekter for barn. Prosjektet har samlet og produsert en unik kunnskap i feltet (scene)kunst for barn, og denne kunnskapen er formidlet i boken «Deltakelse og interaktivitet i scenekunst for barn» av Lise Hovik og Lisa Nagel (2017). Boken tematiserer ulike kunstneriske metoder og strategier for å involvere barna i scenekunsten, og vi har invitert inn aktuelle scenekunstnere som bidragsytere i boken. Her beskriver de sin kunstneriske metode for å involvere barna i kunsten.

Gjennom SceSams mesterklasser får du anledning til å møte de ulike scenekunstnere i en praktisk fordypning og få innblikk i deres kunstneriske metode.

Mesterklassene er et samarbeid mellom SceSam – interaktive dramaturgier i scenekunst for barn, Assitej Norge og Sentralen UNG og skal finne sted på Sentralen i Oslo i perioden 2017-2018. Mesterklassene er tilrettelagt for scenekunstnere som vil ha en fordypning og inngang til interaktivitet i scenekunst for barn.