Close

SceSam mesterklasse: Katrine Strøm – barn som aktører

På denne andre SceSam-mesterklassen, som arrangeres i samarbeid med SceSam – interaktive dramaturgier i scenekunst for barn, Sentralen UNG og Assitej Norge, får deltakerne en innføring i Katmas arbeidsmetoder knyttet til forestillinger.

Hvordan gjøre barn medvirkende både i prøver og prosess? Hvordan skape nysgjerrighet og deltakelse?
Hvordan skape scenekunstopplevelser som oppleves med hele kroppen, med alle sanser?

Deltakerne vil få prøve ulike innfallsvinkler for utvikling av scenisk materiale til nye forestillinger der vi arbeider med utgangspunkt i egne historier/minner, scenerom, lyder, lukter, objekter.

Katrine M. E. Strøm er utdannet skuespiller er kunstnerisk leder for kompaniet Katma og Lille Hålogaland Teater. Strøm har hatt enorm suksess med barneforestillingene sine, og har produsert mer enn 15 forestillinger og har spilt teater i Italia, Mexico, på Island, i Litauen og i India og Russland. Hun mottok i 2008 danse- og teatersentrum sin Scenekunstpris for sitt arbeid med å lage nyskapende og visuelle forestillinger for barn og unge. Samme året var hun tidenes yngste festspillkunstner på Festspillene i Nord-Norge der hun blant annet presenterte forestillingen Rust.

Mesterklassen har plass til 12 personer.
Påmeldingsfrist: 01.05.2017

Priser (inkl. ikke lunsj)
Medlemmer i ASSITEJ: 350,-
Ikke-medlemmer: 500,-
http://assitej.ticketco.no/scesam_verkstedrekke_katrine_stroem__barn_som_aktoerer

Om SceSam-mesterklasser
SceSam er et kunstnerisk forskningsprosjekt som i perioden 2012-2016 har undersøkt interaktivitet som kunstnerisk strategi i scenekunstprosjekter for barn. Prosjektet har samlet og produsert en unik kunnskap i feltet (scene)kunst for barn, og denne kunnskapen er formidlet i boken «Deltakelse og interaktivitet i scenekunst for barn» av Lise Hovik og Lisa Nagel (2017). Boken tematiserer ulike kunstneriske metoder og strategier for å involvere barna i scenekunsten, og vi har invitert inn aktuelle scenekunstnere som bidragsytere i boken. Her beskriver de sin kunstneriske metode for å involvere barna i kunsten.

Gjennom SceSams mesterklasser får du anledning til å møte de ulike scenekunstnere i en praktisk fordypning og få innblikk i deres kunstneriske metode.

Mesterklassene er et samarbeid mellom SceSam, Assitej Norge og Sentralen UNG og skal finne sted på Sentralen i Oslo i perioden 2017-2018. Mesterklassene er tilrettelagt for scenekunstnere som vil ha en fordypning og inngang til interaktivitet i scenekunst for barn.

Neste mesterklasse våren 2017:
2. juni: Nils Petter Mørland – interaktive strategier gjennom improvisasjon.