Close

Reisebrev fra Feten, Spania

ASSITEJ Norge har gjort seg bemerket på scenekunstmarkedet FETEN i Gijón i Spania. Produsent for Sand-festivalen, Theis Irgens, har promotert Sand-festivalen og neste års Artistic Gathering, mens ASSITEJ-medlem Konstellasjonen var på festivalprogrammet med forestillingen «Ugler i mosen». Vi håper også andre kompanier lar seg inspirere til å utforske festivaler i utlandet.

Her følger et hyggelig reisebrev fra Konstellasjonen:

Fra nittende til tjuefjerde februar gjestet Konstellasjonen den spanske festivalen FETEN i Gijón. Festivalen er Spanias største scenekunstmarked for barn, og Det er andre gang vi gjester FETEN. Forrige gang var i 2015 med «Over stokk og stein» – som blant annet resulterte i en tre uker lang turné i Baskerland. I år var det i alt åttifem kompanier, syvhundre programmerere, og det ble spilt over 200 forestillinger, der vår produksjon «Ugler i mosen» var en av deutvalgte. Vi benyttet anledningen til å få faglig påfyll i form av forestillinger og nettverking. I tillegg fikk vi også hjertelige gjensyn med gamle bekjente fra vår forrige Spaniaturné. Ekstra stas var det å se at de viste klipp fra vårt forrige besøk. Gjennom hele uka kunne man se våre dansende Kronkelmonker på storskjerm i publikumsfoajeen.

Ut fra tidligere erfaringer, er det få som snakker engelsk i Spania og kommunikasjon kan være utfordrende i enkelte sammenhenger. Derfor var vi spente på om vi måtte mime og gestikulere teknisk opprigg, da det ble vår tur til å spille. Heldigvis ble vi møtt av en særdeles hyggelig tekniker som snakket engelsk og som sørget for at vi fikk den visuelle utformingen på lyset som vi ønsket. Vi spilte i alt to forestillinger som begge fikk god mottakelse. På den første forestillingen satt det skolebarn i målgruppealderen seks til ni år i salen, som ble engasjerte fra første sekund. De var ivrig deltakende og etter forestillingen fikk vi mange fine kommentarer både verbalt og i igjennom hilsener i gjesteboka vår. Lærerne var også veldig begeistret og overøste oss med lovord. Det er alltid hyggelig med god mottakelse i utlandet der vi ikke vet hvordan forestillingen vil kommunisere. Huttistuttene sjarmerte det spanske publikummet med Spanske gloser for anledningen, noe som passet dem ypperlig!

Som eneste norske kompani var det ekstra hyggelig å møte Theis Irgens fra Assitej Norge. Vi opplever at det er ganske eksotisk å være norsk i denne sammenhengen – selv om man skulle tro at Spania var godt vant med solhungrige nordmenn. Den kjølige temperaturen til tross, kan vi etter å ha besøkt byen to ganger anbefale den på det varmeste!

Vi reiser fra FETEN fulle av inspirasjon, nye bekjentskaper og henvendelser fra programmerere. Vi er spente på om Huttistuttene vil legge ut på nye eventyr i det store utland.

Mvh
Konstellasjonen
V/ Janne Brit, Ina og Elizabeth som var på tur og resten av kompaniet