Close

Programslipp SAND 2018

Hva: Programslipp for SAND internasjonale scenekunstfestival for barn og unge
Når/hvor: 12.-15. september i Kilden Teater- og Konserthus, Kristiansand

SAND-FESTIVALEN MED FOKUS PÅ DE GLEMTE MÅLGRUPPENE

SAND-festivalen er en utforskende festival og har som ambisjon å vise noe av den mest nyskapende og engasjerende scenekunsten som lages for barn og unge. Årets festival finner sted i Kristiansand 12.-15. september, og har fått temaet «de glemte målgruppene». Vi er stolte over å kunne presenterer et bredt internasjonalt program med forestillinger beregna på aldersgruppene 3 til 6 og 13 til 16.

– Det er provoserende enkelt å forsøke å inndele alle småbarn, skolebarn og tenåringer inn i én homogen masse, én samlebetegnelse eller én målgruppe, uttaler leder av festivalens kunstnerisk råd, Endre Sannes Hadland. Festivalen vil diskutere formidlingen av scenekunst til de minste barna som ikke omfattes av Den Kulturelle Skolesekken. Og hvorfor er det ikke flere forestillinger som er relevante for elevene i ungdomsskolealder? – Vår programmering utfordrer scenekunstnernes ansvar til å ta barns heterogene mangfold og modenhetsnivå på alvor, mener Sannes Hadland.

På programmet:
Teatro delle Briciole (IT/FR): Pop up
Madam Bach (DK): Hjem
Fidgetfeet/Bird&Bat (IRE/ISL): Strange feathers
Opgang2 (DK): Habibi
Tigerstadsteatret (N): To hjem
Don Gnu (DK): M.I.S. Natten lang
Kilden Teater (N): Den lille prinsen

SAND-festivalen har som vanlig et bredt fagprogram av seminarer, workshops og kunstnersamtaler knytta opp mot hovedtemaet. Blant annet får vi besøk av tyske Gob Squad som skal ha en forelesning om «My square lady» i samarbeid med Universitetet i Agder.

Les mer om årets program og praktisk på www.sandfestival.no og bestill billetter på www.kilden.com!