Close

Programslipp AAG2019

Programslipp Assitej Artistic Gathering.
Billetter i salg nå!

Konkurransen om å få komme på programmet til verdens viktigste samling av folk som arbeider med scenekunst for barn og unge har vært heftig. Ti produksjoner fra hele verden har blitt valgt. Men de virkelige vinnerne av denne konkurransen vil være barn og unge som i september fyller opp teatersalene for å oppleve scenekunst i verdensklasse.

Den Kungliga Operan/Dalijia Acin Thelander (S): Myriader av värdar


Assitej Norge og deres Sand-festival ønsker velkommen til Assitej Artistic Gathering på Kilden i Kristiansand 2.-7. sept.  

Kunstnerisk leder for festivalen, Cecilie Lundsholt, kan fortelle om tøffe diskusjoner i det internasjonale kunstneriske rådet som har behandlet de mer enn 500 innsendte forslagene.

«Vårt oppdrag har vært å konfrontere samtidskunsten for barn og unge, og å se på hvordan ulike syn på barnet og barndom rundt om i verden gjenspeiles i forestillingene. Vi er stolte over å kunne presentere et ambisiøst program med bidrag fra alle kontinenter.»

Den Kungliga Operan (Sverige): Myriads of Worlds
Teater Refleksion (Danmark): Night Light
Artefascos Bascos (Brasil): FLOU!
New International Encounter (Norge): The Girl With the Ugly Face
Windmill Theatre Co. (Australia): Baba Yaga
Barrowland Ballet (Storbritannia): Tiger Tale / Playful Tiger
Tuning People/BRONKS (Belgia): Rita
Cirka Teater/Turneteatret i Trøndelag (Norge): Garage
Tefo Paya/Maitisong (Botswana): Morwa – the Rising Son
Company ma (Japan): Memory in the bag
 Det er lagt opp til et omfattende fagprogram av workshops, seminarer og foredrag i tillegg til internasjonal forskerkonferanse og hospitantprogrammet Next Generation. Her vil lokale, nasjonale og internasjonale kunstnere og eksperter møtes og danne grunnlaget for samarbeid og utveksling.

Senere i vår slippes også programmet for Nordic Venue, et sideprogram til AAG2019 hvor ytterligere 10 nordiske og baltiske produksjoner vil presenteres sammen med et fagprogram spesielt rettet mot ungdom. Her vil lokale barn og unge sette sitt preg på denne store internasjonale happeningen.

Les mer på: www.aag2019.no!