Close

Ingvild Lien plukket ut til internasjonal regissørworkshop

(foto: Erika Hebbert)
Regissør og kunstnerisk leder av teaterkompaniet Memento Ingvild Lien responderte på en open call fra ASSITEJ. Og nå er hun plukket som en av 28 regissører fra hele verden til den internasjonale workshopen Directors in TYA neste sommer. Directors in TYA avholdes ved Theater Strahl i Berlin, og tematikken for neste års seminar er selvsagt The Wall, ettersom det i juni 2019 er 30-års markering for murens fall i Berlin. Ingvild Lien er valgt ut som representant for Norge gjennom organisasjonen ASSITEJ.

Ingvild Lien sier hun gleder seg veldig til et spennende møte med ulike regissører fra hele verden, og med The Wall som tematikk. – Murer bygges jo dessverre overalt, målet må vel å få med seg et ungt publikum til å rive flere murer ned, både fysisk og mentalt, sier Ingvild Lien. Utviklingen i USA er skremmende, man skulle tro at byggingen av murer var noe som hørte fortiden til, fortsetter Lien. TYA, som står for Theater for Young Audiences, er noe som står Ingvild Lien nært. – Å kunne påvirke de yngre generasjonene våre, må vel være det viktigste vi gjør. Det er jo der fremtiden ligger, sier Lien.

Ingvild er utdannet skuespiller fra ALRA i London, og har siden 2011 også jobbet som sceneinstruktør. I sitt eget teaterkompani Memento, har Ingvild hatt regi på flere produksjoner, deriblant Balkongpiken og SpotterScope, som hun også har skrevet. I 2016 hadde Ingvild regi på Kant- Barnet og Den Store Gåten på Nordland Teater, et teaterstykke basert på Jon Fosses bok Kant. Denne fikk en god mottakelse på turné i Nord-Norge, og høstet gode kritikker i flere aviser. Ingvild har også hatt regi for flere kompanier i det frie feltet.

Ingvild Liens signatur som regissør ligger i hennes fysiske formspråk i et ellers så realistisk uttrykk. Produksjonene hennes har et raskt tempo, musikk og lys i aktivt samspill med historiene gir forestillingene et heftig og intenst uttrykk. Ingvild Lien henter også sin inspirasjon fra film, TV og generelt populærkultur, og det er kanskje derfor hennes produksjoner resonnerer så godt med et ungt publikum.

Ingvild Lien har jobbet mye med barn og unge, og kanskje spesielt med scenekampkoreografi. Ingvild er sertifisert scenekampkoreograf fra BADC og bruker gjerne også dette inn i sitt arbeide som regissør.

Ingvild Lien er for tiden på turné med sin selvbiografiske monologforestilling Hvordan Bli SuperHappy på 50 Minutter, regissert av Vibeke Flesland Havre. Ingvild Lien har flere prosjekter i utvikling som hun skal ha regi på i Teaterkompaniet Memento.