Close

Cirka Teater plukka ut til «OL i barneteater»

Cirka Teater plukka ut til «OL i barneteater»

Det Trondheimsbaserte Cirka Teaters forestilling «Garage» er plukka ut som en av forestillingene som skal vises på det offisielle programmet til Assitej Artistic Gathering (AAG2019) – verdens viktigste samling for folk som jobber med og for scenekunst for barn og unge. «Garage» nådde opp i konkurranse med 523 innsendte produksjoner fra hele verden. Arrangementet finner sted i Kristiansand 2.-7. september som del av Sand-festivalen.

– Dette var en fabelaktig beskjed å få! uttaler produsent i Cirka Teater, Monica Stendahl Rokne, som har internasjonale ambisjoner på vegne av forestillingen. – Deltakelse på AAG2019 gir oss et fantastisk utstillingsvindu ut mot verden.

For verden kommer til Kristiansand, hvor hele 500 internasjonale delegater er venta. I tillegg til Cirka Teater skal det vises teater og dans for barn og unge fra alle verdenshjørner. Og nivået er skyhøyt. – Vi jubler for Cirka Teaters deltakelse i programmet, og kan knapt vente til 18. mars med å presentere resten av programmet, sier daglig leder i Assitej Norge, Ketil Kolstad. Han kan avsløre at i tillegg til de 11 produksjonene på det offisielle programmet, vil det lages et eget sideprogram med nordisk og baltisk scenekunst. Programlekkasjen om Cirka Teaters deltakelse slippes i forbindelse med at festivalen lanserer sine nye nettsider www.aag2019.no.

«Garage» er en samproduksjon mellom Cirka Teater og Turneteatret i Trøndelag, og var åpningsforestilling da Teaterhuset på Verdal åpna i 2017. Stykket var nominert til to Hedda-priser, hhv. for beste barneforestilling og beste scenografi i 2018, og Cirka Teaters Gilles Berger vant prisen for beste scenografi. «Garage» kan best beskrives som en skitten og humoristisk teaterforestilling med maskiner, mekanikk, to menn og ei høne. Regien var ved Espen Dekko.

www.aag2019.no