Close

Ingvild Lien ansatt som ny daglig leder

Foto: Erika Hebbert

Ingvild Lien blir ny daglig leder for Assitej Norge. Ingvild har bred erfaring fra scenekunstfeltet for barn og unge, både som regissør og skuespiller.

Ingvild Lien tar over stafettpinnen etter Ketil Kolstad fra og med 01.02.2020 i denne åremålsstillingen på fire år.

Styreleder i Assitej Norge, Kristina Kjeldsberg, er strålende fornøyd med at Lien nå har takket ja.

  • Ingvild Lien sin kombinasjon av internasjonale studier og utbredte kjennskap til scenekunstfeltet gjennom mange år i ulike lederposisjoner og som utøvende kunstner gjør henne særdeles godt egnet til arbeidet som daglig leder, sier Kjeldsberg og fortsetter:
  • Vi hadde flere gode kandidater og to kompetente søkere i siste runde, og valget falt tilslutt på Lien. Vi ønsker Ingvild varmt velkommen, legger hun til.

Arbeidsoppgaver fremover
Assitej Norge har nettopp vært vertskap for verdenskongressen; Assitej Artistic Gathering under Sand festivalen 2019. Denne festivalen var Norges største internasjonale festival i 2019 med over 50 nasjonaliteter representert, og med 10.545 besøk på arrangementene ser vi tilbake på en svært vellykket festival. Den nye daglige lederen vil i hovedsak arbeide med å opprettholde de gode internasjonale kontaktene og styrke Assitej Norge og dets medlemmer med ambisjon om at dette skal tilgodekomme hele scenekunstfeltet for barn og unge i Norge.

Kompetanse og erfaring
Lien har bred kompetanse fra ulike felt innen scenekunst, og således også stort relevant nettverk. Hun har jobbet som produsent, skuespiller, dramatiker, pedagog, regissør og koreograf som freelance i 19 år og har således førstehånds erfaring fra det mange av våre medlemmer har som daglig virke. I sitt eget teaterkompani Memento har hun vist et særlig engasjement for barn og unge som målgruppe ved å produsere flere forestillinger for et ungt publikum. Hun har gjennom sitt virke bevist at hun har stor besluttsomhet og gjennomføringskraft.

Lien har base i Oslo, og i februar starter hun jobben i Assitej Norges kontorlokaler på Sentralen.

— Det siste året har jeg hatt mye fokus på scenekunst for barn og unge, og vært på flere samlinger internasjonalt i den forbindelse. Jeg er stolt og takknemlig for at jeg nå får jobbe med dette som daglig leder av Assitej Norge, sier hun.

— Assitej er en utrolig spennende organisasjon som gir mange scenekunstnere muligheter til å jobbe internasjonalt. Det blir spennende å videreutvikle dette tilbudet for medlemmene, og å jobbe for å styrke scenekunst for barn og unge i Norge gjennom å dra nytte av Assitejs fantastiske nettverk i hele verden , avslutter hun.